Gjest i dag er Morten Hvaal. Kjent som krigsfotograf gjennom flere tiår. I dag skal vi snakke med ham om gleder og utfordringer med å bytte kamerasystem.
Marina Tennefoss har lagd fotobok og fotoutstilling med bilder av tidligere rusavhengige for å beskrive livene og kampene deres i prosjektet «Vi trodde vi kunne fly»
I denne episoden snakker vi om ting som irriterer oss. Eller i hvert fall det som irriterer oss mest i vår arbeidshverdag. Alt som irriterer, generelt, rakk vi ikke å få med, og det skal dere kanskje være glade for.
Vi har snakket med en Belarusisk dokumentarfilmskaper som må leve i eksil. Vi snakker om hva som skjedde, hvordan det er for folk i Belarus, hvorfor hun måtte flykte og hvordan hun ser for seg framtida.
I Fotopodden denne uka snakker vi med Noah Gylver som bare var tenåring da han mistet faren sin. Han fotograferte den siste tiden de hadde sammen og har hatt bildene utstilt på Hennie Onstad.
En lærling kan bli en viktig ressurs for bedriften. Dere kan lære dem opp til å dekke de behovene dere har nå og i framtida. Men hvordan får man en lærling, og hva innebærer det i praksis?
Ukas episode har et ganske alvorlig tema. Anton Ligaarden har lagd en film om seksuelle overgrep. Vi snakker med ham om etiske dilemmaer, historiefortelling og hvordan det har påvirket ham.
Vi har lenge hatt lyst til å prate med Norges mest kjente fotograf, mannen som har vært i bransjen i et halvt århundre og fotografert det meste og de fleste. Nå har vi klart det.
I denne ukas episode av Fotopodden har vi snakket med tidligere krigsfotograf, Morten Hvaal, om livet i felt – hva det gir, hva det krever og hva det koster.
Boris Eldagsen vant en Sony World Photography Award med et KI-generert bilde. Vi snakker med ham om dette og mye annet i episode nummer 100 av Fotopodden.