Det første jeg gjorde når jeg aktiverte Faces, var å slå av visningen av en korkplate som bakgrunn. Dette kan man gjøre i Preferences, og man får da i stedet en mørk nøytral bakgrunn.
Når man aktiverer ansiktsgjenkjenning, får man et nytt felt i Inspector som heter Faces. Her ser man alle ansikt som er gjenkjent og lagt til i databasen. Man kan også her, på samme måte som når man beveger markøren over de ulike Projects, se alle bildene som ligger under de ulike navnene. I illustrasjonen under har jeg beveget markøren sidelengs over Alice, og jeg har funnet fram til et annet bilde av henne som jeg ønsker å bruke som representasjonsbilde. Ved å høyreklikke får vi opp en liten meny hvor vi kan sette det valgte bildet som Key Photo.
I bunnen av visningsfeltet har vi en knapp hvor vi trykke for å få opp alle ansikt som ennå ikke er gjenkjent. Ved å klikke en gang i feltet hvor det står Unnamed, kan vi skrive inn navnet til personen på bildet.
Nå er det jo slik at det vil ikke være mulig å navngi alle ansikt som Aperture har funnet i diverse bildeopptak. Ved å bevege markøren inn i bildet som ikke har fått navngitt ansiktet får man en liten knapp i øvre venstre hjørne hvor vi kan klikke for å hoppe over bildeopptaket. Dette bildeopptaket vil dermed ikke bli liggende i databasen med ikke gjenkjent ansikt. Hvis vi ved en feiltakelse har valgt å hoppe over et bildeopptak, kan man enkelt og greit klikke i et Project, velge Detect Missing Faces fra menyvalget Photo, eller man kan høyreklikke på et bildeopptak og velge Detect Missing Faces.
Man trenger ikke se alle gjenkjente ansikt, men kan velge å vise ansiktsgjenkjenningen når man er i ett bestemt Project eller Album. I illustrasjonen under har jeg klikket på knappen Faces på verktøylinjen, og vi ser at Aperture har funnet en del ansikter i det aktuelle prosjektet. Her kan vi også navngi ansiktene direkte ved å klikke på knappen Name som også ligger på verktøylinjen.
Som vi ser i illustrasjonen så kan vi få Aperture til å begrense navneforslagene til de navnene som er i det aktuelle prosjektet i stedet for hele biblioteket ved å krysse av for Limit suggestions to project.
Navnegjenkjenning i Aperture benytter seg av navnene vi har liggende i adresseboken, og når vi starter å skrive en bokstav vil alle navn som begynner på den bokstaven vises som en liste og det er bare å klikke for å velge et navn.
Hvis vi eksporterer et opptak ut fra Aperture og vi har benyttet ansiktsgjenkjenning for å legge til navn, vil Aperture legge dette navnet til som nøkkelord i den eksportere bildefilen selv om navnet ikke er benyttet som nøkkelord i Aperture. Nyttig hvis man skal bruke den eksporterte versjonen i andre applikasjoner eller på web. I illustrasjonen under har jeg valgt å vise info om bildefilen fra Finder, og vi ser at Ivana er lagt til som nøkkelord selv om det ikke er det i Aperture.
Ansiktsgjenkjenning i Aperture er sikkert en fin ting, men fortsatt er det for mye bugs i funksjonen til at den kommer til sin rett. Det kan også, til å begynne med, være litt vanskelig å rette opp i eventuelle feil man har gjort med navngiving da fremgangsmåten er alt annet enn intuitiv.