Konkurranseinfo
- Periode24.07.12 - 31.01.13
- Konkurransen, som arrangeres for andre gang, feirer alt som er spesielt og betydningsfullt med matfotografi i vår kultur, og anerkjenner kunsten som aldri før. Prisen hedrer variasjonen, fra iøynefallende reklamer til praktfulle magasinreportasjer, fra fristende matinnpakning til daglige blogger, skriver arrangørene i en pressemelding.
Med 13 kategorier med fokus på mat i forskjellige miljøer, matportretter og en kategori for matbilder tatt med mobilkamera, er konkurransen åpen for fotografer på alle nivåer. Det skal i tillegg kåres en årets vinfotograf, i tre kategorier, People, Product og Places.
I juryen sitter kokker, matfotografer og redaktører av matblader. Hovedprisen er på £5000, litt under 50 000 norske kroner, og et utvalg av de beste bildene vil bli inkludert i en utstilling i London neste vår.
I fjorårets konkurranse ble flere enn 3000 bilder fra 60 land sendt inn. Britiske Jean Cazals fikk hovedprisen.
Frist for å delta er 31. januar 2013. Les mer om konkurransen på www.pinkladyfoodphotographeroftheyear.com
Black Pigs
Jean Cazals
Pink Lady® Food Photographer of the Year 2012
Blueberry Icecream
Hilary Moore
1.plass Food Portraiture/Pink Lady® Food Photographer of the Year 2012